Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Copiii din satul Mateuţi au de astăzi o grădiniţă modernizată. Instituţia a fost renovată cu ajutorul României

Copiii din satul Mateuţi au de astăzi o grădiniţă modernizată. Instituţia preşcolară din raionul Rezina a fost renovată din temelie, cu cei aproape 3 milioane de lei oferiţi de guvernul de la Bucureşti. Oamenii din sat sunt bucuroşi că micuţii lor merg acum la o grădiniţă modernă, dotată cu tot ce este necesar. Autorităţile române promit condiţii europene în toate grădiniţele din Republica Moldova.

Grădiniţă nou-nouţă în satul Mateuţi. Veche de aproape 50 de ani, clădirea instituţiei preşcolare a fost în sfârşit modernizată. O spun cu bucurie oamenii din sat. Peste 3 milioane de lei au fost investiţi pentru ca cei peste 70 de micuţi din localitate să beneficieze de condiţii europene.

Guvernul de la Bucureşti a contribuit cu aproape 2,8 milioane de lei. Din clădirea veche au rămas doar pereţii. A fost montat acoperişul nou, s-au instalat uşi şi ferestre, pardoseli, a fost instalat sistem de încălzire şi de ventilaţie, au fost reparate reţelele electrice, de apă şi canalizare şi a fost amenajată curtea.

Grădiniţa din satul Mateuţi este una din cele peste 840 de grădiniţe renovate cu banii oferiţi de Guvernul României.

România va continua să sprijine educaţia preşcolară din Republica Moldova.

Pentru modernizarea grădiniţelor, autorităţile de la Bucureşti au alocat până acum 26 de milioane de euro, în trei tranşe.
Similare
RECOMANDĂRI