Cooperarea Republicii Moldova cu ONU în contextul combaterii COVID-19 discutată la MAEIE
Vizualizari:

Cooperarea Republicii Moldova cu ONU în contextul combaterii COVID-19 discutată la MAEIE

Colaborarea Republicii Moldova cu Organizaţia Naţiunilor Unite, în eforturile de stopare a extinderii şi, respectiv, combatere a COVID-19 la nivel naţional, a fost discutată în cadrul întrevederii Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Oleg Ţulea cu Coordonatorul Rezident ONU în Republica Moldova, Simon Springett. La discuţii a participat de asemenea şi reprezentantul de ţară al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Igor Pokanevych.

Potrivit unui comunicat al MAEIE, interlocutorii au trecut în revistă suportul acordat de ONU în pregătirea şi dotarea sistemul medical naţional cu echipamentul necesar în lupta contra coronavirusului, elaborarea materialelor informaţionale şi, respectiv, asistenţa tehnică oferită în instruirea corespunzătoare a cadrelor medicale.

De asemenea, au fost abordate necesităţile de asistenţă ale Republicii Moldova şi eforturile Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene în mobilizarea sprijinului necesar în lupta contra pandemiei.

Ministrul Oleg Ţulea a mulţumit pentru sprijinul oferit şi a încurajat susţinerea în continuare a eforturilor Guvernului Republicii Moldova direcţionate spre combaterea COVID-19.

Simon Springett a exprimat deschiderea ONU de a oferi suportul şi expertiza necesară în lupta contra coronavirusului. Interlocutorii s-au înţeles asupra coordonării în continuare a acţiunilor pentru a mobiliza asistenţa necesară în acest scop.

Similare
RECOMANDĂRI