Cooperarea dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană în domeniile de competenţă ale Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării se va intensifica
Vizualizari:

Cooperarea dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană în domeniile de competenţă ale Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării se va intensifica

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, E.S. Peter Michalko, a efectuat o vizită ministrului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov în care s-a discutat consolidarea cooperării dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană în domeniile de competenţă ale Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, precum şi continuarea proiectelor comune aflate în derulare.

Alte subiecte ale discuţiilor au vizat: desfăşurarea procesului educaţional în instituţiile de învăţământ, în contextul pandemiei virusului COVID-19; intenţia Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării de a aplica  la Fondul de multiplicare al Parteneriatului Global pentru Educaţie; reformarea învăţământului superior şi învăţământului profesional tehnic din ţara noastră; desfăşurarea „Zilelor europene ale patrimoniului”; efectuarea lucrărilor de restaurare la Cetatea Bender şi la Circul din Chişinău; protejarea patrimoniului cultural.
 
În context, ministrul Igor Şarov a vorbit despre principalele priorităţi ale MECC în această perioadă şi anume: asigurarea instituţiilor de învăţământ cu tehnică de calcul şi acces la internet; aprovizionarea instituţiilor de învăţământ cu dezinfectanţi; acordarea asistenţei psihologice copiilor/elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice; dezvoltarea competenţelor digitale ale cadrelor didactice în contextul utilizării platformelor de management a învăţării şi a conţinutului în procesul educaţional; renovarea blocurilor sanitare din instituţiile de învăţământ, în special din mediul rural.
 
La rândul său, E.S. Peter Michalko a apreciat nivelul înalt de cooperare cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi a reiterat disponibilitatea Uniunii Europene de a susţine Republica Moldova în domeniul educaţiei, culturii şi cercetării prin continuarea proiectelor comune aflate în derulare şi iniţierea altor acţiuni, care au ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale cetăţenilor din ţara noastră.
 
La final, ministrul Igor Şarov l-a invitat pe şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, E.S. Peter Michalko să participe la evenimentul de încheiere a „Zilelor europene ale patrimoniului”, care va avea loc pe data de 2 octombrie, la Rezervaţia cultural-naturală „Orheiul Vechi”.
 
Similare
RECOMANDĂRI