Convorbirile între România şi Republica Moldova nu vor mai costa
Sursa foto:b1TV Vizualizari:

Convorbirile între România şi Republica Moldova nu vor mai costa

Eliminarea tarifelor la roaming între Republica Moldova şi România a fost discutată marţi de premierul Pavel Filip şi ministrul Economiei al României, Dănuţ Andruşca, la Chişinău.

Şeful Executivului de la Chişinău a subliniat importanţa mai multor proiecte pentru asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova. Accentul principal în acest sens este pus pe realizarea în termene cât mai restrânse a proiectului de prelungire a gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău. În această ordine de idei, Filip a salutat decizia de privatizare de către Eurotransgaz SRL (cu fondator unic SNTGN Transgaz SA) a Vestmoldtransgaz.

Cei doi oficiali s-au referit la etapele de implementare a proiectului: îndeplinirea condiţiilor suspensive, reorganizarea Transgaz, efectuarea procedurilor de achiziţii şi demararea lucrărilor de construcţie, cel târziu în septembrie 2018. „Este esenţială respectarea termenelor stabilite. Acesta este un proiect de suflet pentru mine”, a spus ministrul Economiei al României.

Pavel Filip şi Dănuţ Andruşca au mai vorbit şi de interconectarea sistemelor electroenergetice ale celor două state. În acest sens, a fost accentuată necesitatea dinamizării colaborării cu compania Transelectrica.

Alte proiecte prioritare despre care au discutat premierul de la Chişinău şi ministrul Economiei de la Bucureşti vizează construcţia unei autostrăzi, precum şi a infrastructurii feroviare care să facă legătura între Republica Moldova şi România, scrie Infoprut.

Similare