Sursa foto:politiadefrontiera.ro Vizualizari:

Contrabandă cu ţigări, în trenul Chişinău-Bucureşti, descoperită de poliţiştii de frontieră români. Reacţia CFM

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit peste 410.000 de ţigarete (20.539 de pachete), ascunse în diferite locaţii în vagoanele unui tren Chişinău – Iaşi - Bucureşti, care urma să intre în România din Republica Moldova.

Ieri seara, la intrarea în România, în Punctul de Trecere a Frontierei Iaşi Feroviar, s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, şase cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 35 şi 48 de ani, călătorind ca însoţitori ai unor vagoane.

În urma unui control, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, în cuşetele de serviciu, în plafoane, deasupra şi dedesubtul chiuvetelor de la capătul vagoanelor nr. 1, 2 şi 4, respectiv în pereţii din capătul vagonului nr. 6, 410.780 de ţigarete (20.539 de pachete), de provenienţă R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare totală de 293.913 de lei româneşti, în vederea confiscării şi sancţionarea contravenţională a persoanelor cu amenzi în valoare totală de 50.000 de lei. Deoarece unul dintre cei şase însoţitori a mai fost descoperit în decursul ultimului an încercând să introducă ilegal ţigarete, acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Întreprinderea Calea Ferată din Moldova a venit astăzi cu un comunicat de presă, în care spune că a luat act de acest caz şi că a iniţiat o anchetă de serviciu în vederea elucidării circumstanţelor celor întîmplate şi impunerii de măsuri suplimentare pentru evitarea cazurilor de acest gen.

Angajaţii CFM implicaţi în acţiunile respective vor fi pedepsiţi în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare, dă asigurări CFM.

Similare
RECOMANDĂRI