Consulatul General al României la Bălţi informează că au fost eliminate unele taxe şi tarfie pentru completarea şi modificarea unor acte
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Consulatul General al României la Bălţi informează că au fost eliminate unele taxe şi tarfie pentru completarea şi modificarea unor acte

Consulatul General al României la Bălţi informează ca, in conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 15 din 6 ianuarie 2017, începând cu data de 1 februarie 2017, se plătesc taxe numai pentru următoarele servicii consulare:

Consulatul General al României la Bălţi informează ca, in conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 15 din 6 ianuarie 2017,  începând cu data de 1 februarie 2017, se plătesc taxe numai pentru următoarele servicii consulare:

Nr. Crt.

DENUMIREA

TAXA in Euro

1.

Contravaloarea blanchetei unui paşaport simplu electronic

59

2.

Contravaloarea blanchetei unui paşaport simplu temporar

20

3.

Înregistrarea cererii de renunţare la Cetăţenia română

600

 

4.

Înregistrarea cererii de verificare a statutului juridic al unei persoane fizice în raport cu Statul român

30

5.

Tariful de publicitate a actelor notariale cu incidenţă în activitatea notarială

3

Potrivt unui comunicat al Ambasadei României la Chişinău, restul serviciilor consulare sunt gratuite. Totodată, se mai menţionează că, Consulatul General al României nu percepe nicio taxa de programare pentru servicii consulare în aplicaţia www.econsulat.ro.

Consulatul General al României la Bălţi nu lucrează cu persoanele care-şi desfăşoară activitatea în afara sediului său.

Ca urmare, responsabilii recomandată  cetăţenilor Republicii Moldova de a nu solicita sau accepta ajutorul persoanelor din jurul Consulatului sau al firmelor de consultanţă care pretind că sunt colaboratorii acestuia, se mai spune în comunicat.

Consulatul General al României la Bălţi nu îşi asumă nicio răspundere pentru serviciile prestate de  persoanele şi „firmele de consultanţă” din afara sediului său şi nici pentru plăţile pe care solicitanţii de servicii le fac către acestea.

Pentru informaţii referitoare la activitatea Consulatului General al României la Bălţi vă rugăm să accesaţi pagina web: www.balti.mae.ro .

Similare
RECOMANDĂRI