Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Constantin Oboroc, fost consilier al lui Mircea Snegur: Legea partidelor politice din Republica Moldova este făcută după modelul Partidului Comunist din 1961

Situaţia din Republica Moldova o găsim descrisă dacă o să căutăm prin caietele elevilor - lăcomie plus prostie înmulţit fudulie egal sărăcie. Afirmaţia aparţine lui Constantin Oboroc, ex-prim-vicepremier, consilier al primului Preşedinte al Republicii Moldova care, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA a menţionat că activitatea şi organizarea majorităţii partidelor politice din Republica Moldova au la bază statutul Partidului Comunist de pe vremea lui Brejnev.

Constantin Oboroc a spus că legea partidelor care funcţionează în Republica Moldova a fost adoptată de PCRM pe baza statutului Partidului Comuniştilor din 1961.

„De unde vrem noi rezultate? Cum să ne mişcăm noi înainte?”, a conchis fostul consilier al lui Mircea Snegur.

Potrivit lui Constantin Oboroc, nu există nici urmă de democraţie în partidele politice.

„Cui convine legea asta a partidelor politice de pe vremea Partidului Comunist? Partidul Comunist a făcut-o în aşa fel încât liderii să iasă din funcţie numai cu picioarele înainte. Aşa va ieşi şi Voronin din partid. Doar liderilor le convine legea”, a spus Constantin Oboroc.

Potrivit ex-consilierului prezidenţial, cetăţenii Republicii Moldova sunt robii acestei legi.

„În campaniile electorale se întrec nu personalităţile care să ne arate calităţile lor profesionale, ci artiştii cei mai mari, bannerele cele mai mari, pomenile cele mai mari, cârnaţii, conservele, artificiile”, a spus Constantin Oboroc.
Similare
RECOMANDĂRI