Consiliul Europei a donat sistemului de penitenciare din R. Moldova un lot de echipamente şi dispozitive medicale moderne
Sursa foto:justice.gov.md Vizualizari:

Consiliul Europei a donat sistemului de penitenciare din R. Moldova un lot de echipamente şi dispozitive medicale moderne

Consiliul Europei a donat astăzi un lot de echipamente şi dispozitive medicale moderne destinate tratamentului persoanelor private de libertate.

Ministrului Justiţiei, Fadei Nagacevschi, a menţionat că această contribuţie semnificativă şi aportul adus de către Oficiul Consiliului Europei la Chişinău Ministerului Justiţiei, în special Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu certitudine va asigura perfecţionarea şi ajustarea standardelor naţionale la cele europene în partea ce ţine de îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, în vederea prestării unor servicii medicale performante persoanelor lipsite de libertate prin utilizarea tehnicii medicale moderne, care, cu siguranţă, va creşte calitatea vieţii deţinuţilor.  

La  rândul său, şeful Oficiului Consiliului Europei de la Chişinău, William Massolin, a declarat că suportul acordat în cadrul proiectului, are drept scop consolidarea capacitaţilor instituţionale a penitenciarelor, în vederea acordării serviciilor medicale de calitate. Aceste echipamente fiind de o importanţă vitală pentru unităţile medicale aflate în proces de acreditare. De asemenea, şeful Oficiului Consiliului Europei de la Chişinău, a mulţumit pentru pentru buna colaborare şi interacţiune cu reprezentanţii sistemului administraţiei penitenciare, luând în consideraţie restricţiile actuale în legătură cu situaţia pandemica.

Donaţia a fost posibilă graţie Programului „Promovarea unui sistem de justiţie penală conform drepturilor omului în Republica Moldova”, finanţat de Guvernul Norvegiei şi implementat de Consiliul Europei.
Similare
RECOMANDĂRI