UPDATE. Iniţiativa liberalilor cu privire la declararea "Anului Unirii" în Chişinău nu a fost susţinută
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE. Iniţiativa liberalilor cu privire la declararea "Anului Unirii" în Chişinău nu a fost susţinută

Iniţiativa liberalilor privind declararea anului 2018 - "Anul Unirii" în municipiul Chişinău nu a acumulat suficiente voturi. Doar 17 consilieri municipali au votat "pentru", în timp ce 21 au fost împotrivă. Liberalii au spus că este un act de trădare şi au părăsit sala de şedinţe a CMC.

Ion Cebanu, consilier PL: "Era de aşteptat şi regretăm foarte mult. Primăria e dată pe mâinile socialiştilor. Am ajuns mai rău ca cei de la Teleneşti şi Drochia. Act de trădare!"

În favoarea acestei decizii au votat 16 liberali şi un consilier PLDM, împotrivă au fost 18 consileri PSRM şi 3 de la PCRM, iar doi consilieri PPEM şi un neafiliat s-au abţinut.

11:30 Liberalii din Consiliul Municipal Chişinău propun declararea anului 2018 - "Anul Unirii" în capitală. Aleşii locali fac referire la faptul că în acest an se împlinesc 110 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri din 1918 şi au prezentat un proiect de decizie în acest sens.

Poriectul a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Municipal Chişinău, după ce 22 de consilieri dintre cei 43 prezenţi în sală au votat "pentru".

Socialiştii nu susţin proiectul. Consilierul PSRM, Ion Ceban, a declarat: "Să faceţi Anul Unirii cu procuratura. Trebuie să ne ocupăm de subiecte ce ţin de municipalitate, drumuri, transport, şcoli, spitale, suburbii, dar nu aceste aspecte cu caracter politic".

Similare
RECOMANDĂRI