Condiţiile în care cetăţenii R. Moldova pot călători în Italia
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Condiţiile în care cetăţenii R. Moldova pot călători în Italia

Ambasada Republicii Moldova în Italia informează despre condiţiile de intrare în Italia pentru cetăţenii Republica Moldova, aplicabile până la data de 25 octombrie 2021.

Potrivit misiunii diplomatice, în baza ordonanţei ministrului italian al sănătăţii din data de 29 iulie şi ulterior prelungite la 28 august 2021 sunt prevăzute următoarele măsuri:
- Completarea unui formular digital de localizare a pasagerilor (Passenger Locator Form), disponibil la următoarea adresă:  https://app.euplf.eu.
- Prezentarea transportatorului la îmbarcare sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificările, certificatul „verde” COVID-19, eliberat la finalizarea ciclului de vaccinare sau certificat echivalent, eliberat de autorităţile sanitare competente după vaccinarea validată de „EMA” (Agenţia Europeană a Medicamentului).
- Deţinerea unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test molecular sau antigen, efectuat cu un tampon, cu 72 de ore înainte de intrarea în Italia, pentru a fi prezentat oricărei persoane responsabile de efectuarea acestei verificări;
- În absenţa certificărilor menţionate în aliniatele 2 şi 3 (care sunt cumulative, nu alternative între ele), persoanele pot intra în Italia, dar sunt supuse supravegherii sanitare şi de autoizolare pe o perioadă de 5 zile. La sfârşitul celor cinci (5) zile de izolare, este necesar efectuarea unui test suplimentar molecular sau antigen, de tip tampon pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Copiii sub 6 ani sunt scutiţi de efectuarea testului molecular sau de captură antigen.
 
Similare
RECOMANDĂRI