Condiţiile de intrare în Germania, actualizate. R. Moldova a fost inclusă în lista ţărilor de risc
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Condiţiile de intrare în Germania, actualizate. R. Moldova a fost inclusă în lista ţărilor de risc

Ambasada R. Moldova în Germania anunţă că, începând cu 19 septembrie 2021, Republica Moldova a fost introdusă în categoria statelor cu incidenţa ridicată a noilor cazuri de SARS-CoV-2 (Hochrisikogebiet).

Potrivit misiunii diplomatice, intrarea în Germania este permisă persoanelor vaccinate cu condiţia că:

1. persoana să fi primit ultima doză de vaccinare necesară;
2. să fi trecut cel puţin 14 zile de la ultima vaccinare;
3. vaccinul să fie omologat la nivelul UE şi să se regăsească pe pagina web al Institutului Paul Ehrlich

Persoana urmează să se înregistreze online la www.einreiseanmeldung.de, cu includerea tuturor datelor personale, după care să primească un document de confirmare în format PDF care urmează a fi imprimat şi prezentat la solicitarea autorităţilor germane. De asemenea, pentru a evita obligativitatea carantinei, persoana urmează să încarce dovada vaccinării pe site-ul sus-menţionat. În caz contrar, persoana este obligată să stea în carantină până la prezentarea dovezii vaccinării în modul stabilit de autorităţile germane.

Pentru persoanele care nu sunt vaccinate complet cu un vaccin omologat la nivelul UE, rămân în continuare valabile regulile de intrare în Germania, i.e. doar dacă există motive care pot fi certificate la intrarea în ţară, printre care:

(a) permis de şedere/domiciliul legal;
(b) contract de muncă în domenii precum cele ale sănătăţii, industriei alimentare, transportului de mărfuri;
(c) reuniune familială (soţ/soţie/copii minori). Pentru reîntregirea familiei, ca măsură primară, este nevoie să fie respectată procedura legală, realizată prin misiunile diplomatice ale Republicii Federale Germania acreditate în străinătate;
(d) tratament medical, dacă există o confirmare de la doctor şi dacă viaţa pacientului este în pericol. Persoana care urmează a fi tratată poate fi însoţită de până la 2 însoţitori;
(e) studii, în cazul în care instituţia de învăţământ insistă asupra prezenţei fizice a elevului/studentului, având în vedere trecerea temporară la regimul online de învăţământ.

La intrare în Germania urmează să fie prezentat un test PCR sau antigen negativ pentru infecţia SARS-CoV-2 (de la 12 ani), efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea deplasării în Germania şi care urmează a fi prezentat în limba germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.
Similare
RECOMANDĂRI