Comuna Târşiţei din raionul Teleneşti a votat Unirea
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comuna Târşiţei din raionul Teleneşti a votat Unirea

Primarul şi zece consilieri locali din comuna Târşiţei, raionul Teleneşti, au votat în şedinţa de vineri o Declaraţie de unire cu România, doi consilieri s-au abţinut. Astfel, 17 localităţi din Republica Moldova cer Reîntregirea naţională.

„Facem această unire acum, în suflet şi ca reparaţie morală pentru suferinţele trecutului şi ale prezentului, de la chipul buneilor noştri smulşi împotriva voinţei lor de la trupul Patriei istorice de voia lui Hitler şi a lui Stalin, supuşi execuţiilor, deportărilor şi foametei, la greutăţile pe care le trăim acum noi, cei de azi, facem unirea cu cei de aceeaşi limbă şi tradiţie cu noi pentru ca fiii şi nepoţii noştri să se bucure de un viitor de libertate şi avuţie, de şansele de împlinire pe care generaţiile noastre nu le-au avut. Iar dacă unirea noastră de azi este una simbolică, să ne ajute Dumnezeu ca ea să fie un pas hotărâtor spre unirea deplină, când nu va mai fi graniţă peste Prut, iar oamenii dintre Nistru şi Tisa vor munci împreună la realizarea şi mulţumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate”, se precizează în document.

Până acum, mai multe localităţi au votat simbolic Declaraţia de Unire a Republicii Moldova cu România. Este vorba despre comuna Codreanca din raionul Străşeni, Parcova, raionul Edineţ; satele Ulmu, Bardar, Ruseştii Noi, Puhoi, Văsieni din raionul Ialoveni. La fel, satul Feşteliţa, raionul Ştefan Vodă; satul Opaci, raionul Căuşeni; satul Goteşti, raionul Cantemir, satele Săseni şi Nişcani din raionul Călăraşi; comuna Grătieşti din municipiul Chişinău; satul Sărătenii Vechi, raionul Teleneşti; satul Boghiceni, raionul Hânceşti şi satul Floreni, raionul Anenii Noi. 
Similare
RECOMANDĂRI