Compania care repară drumul Hînceşti - Lăpuşna va fi penalizată şi riscă să-i fie reziliat contractul
Sursa foto:mei.gov.md Vizualizari:

Compania care repară drumul Hînceşti - Lăpuşna va fi penalizată şi riscă să-i fie reziliat contractul

compania Euro-Asian Construction Corporation EVRASCON JSC din Azerbaijan, care este responsabilă de efectuarea lucrărilor de reparaţie a drumului  R33 – Hînceşti-Lăpuşna va fi penalizată pentru nerespectarea condişiilor contractuale. Mai mult, dacă drumul nu va fi gata până în luna noiembrie, contractul va fi reziliat.

Asigurările vin din partea ministrului Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a întreprins o vizită de verificare a lucrărilor pe drumul  R33 – Hînceşti-Lăpuşna.
 
„De trei ani cetăţenii aşteaptă reabilitarea drumului Hînceşti-Lăpuşna. Reparaţia trebuie încheiată până în luna noiembrie a anului curent, altfel, contractul cu firma din Azerbaidjan, care efectuează lucrările, va fi reziliat”, a declarat Chiril Gaburici.

La moment, rata de execuţie a lucrărilor este mai mică de 50%. Contractul cu Euro-Asian Construction Corporation EVRASCON JSC a fost semnat la jumătatea anului 2014, iar lucrările de reabilitare a drumului Hînceşti-Lăpuşna urmau să fie realizate până în 2016. Ca urmare a nerespectării contractului, va fi aplicată penalitatea de 10% din valoarea contractului.
 
Costurile pentru reabilitarea drumului Hînceşti-Leuşeni sunt de aproape 19 milioane de euro. Banii au fost împrumutaţi de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.
Similare
RECOMANDĂRI