Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European a dat undă verde candidaturii comisarului desemnat de România
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European a dat undă verde candidaturii comisarului desemnat de România

Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European a dat undă verde candidaturii comisarului desemnat de România, după ce a analizat marţi, într-o reuniune extraordinară, '„conflictele de interes potenţiale sau reale'' ale acestuia, a anunţat directorul general pentru comunicare şi purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch, pe contul său de Twitter.

Următoarea etapă o reprezintă audierile candidatului în comisiile de specialitate în data de 14 noiembrie, scrie Agerpres.

Adina Vălean va fi audiată în Comisia Transport şi Turism între orele locale 13:00-16:00.

Audierea durează trei ore. Comisarul desemnat va face o prezentare introductivă de 15 minute, urmată de întrebări din partea deputaţilor. În total, vor fi 25 de întrebări: un minut pentru fiecare întrebare, urmată de răspunsul comisarului desemnat şi de o posibilă întrebare suplimentară din partea deputatului.

Conferinţa preşedinţilor de comisie va evalua rezultatul audierilor în seara de 14 noiembrie şi va transmite concluziile sale Conferinţei preşedinţilor. Aceasta va face o ultimă evaluare şi va decide încheierea audierilor în şedinţa sa din 21 noiembrie.

Comisia va fi aleasă cu majoritatea voturilor exprimate în plen, prin apel nominal.

Votul este programat pentru 27 noiembrie, conform unui comunicat al PE postat pe site-ul său.

Amintim că comisiile Reunite de Afaceri Europene din Parlamentul României au avizat marţi pozitiv propunerea Guvernului de comisar european pentru Transporturi, în persoana europarlamentarului PNL Adina Vălean. 


 
Similare
RECOMANDĂRI