Comisia juridică a Parlamentului a respins doi dintre cei şase candidaţi la şefia CNA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comisia juridică a Parlamentului a respins doi dintre cei şase candidaţi la şefia CNA

Dintre cei şase candidaţi care s-au înscris la concursul pentru postul de director al Centrului Naţional Anticorupţie au rămas doar patru. Doi nu au întrunit condiţiile şi au fost excluşi din cursă. După ce Comisia juridică, numiri şi imunităţi va decide asupra unui singur pretendent, acesta va fi propus plenului Parlamentului spre aprobare.

Dosarele a doi candidaţi pentru funcţia de director CNA au fost respinse, întrucât nu întruneau condiţiile, mai exact, cei doi nu aveau experienţă în domeniul dreptului de cel puţin 10 ani. Astfel, la concurs au rămas doi conferenţiari universitari, unul de la Academia de Poliţie şi unul de la Universitatea de Stat, şi doi şefi de direcţie din cadrul CNA.
 
Pe 12 decembrie, cei patru candidaţi rămaşi în cursă vor susţine proba interviului. De la concurs a fost exclusă proba scrisă.
 
Candidatul selectat de Comisia juridică va fi propusă Parlamentului, spre aprobare. Potrivit legii, directorul CNA este ales cu votul majorităţii deputaţilor pentru un mandat de cinci ani. Funcţia de şef al CNA a rămas vacantă la 25 octombrie, atunci când a expirat mandatul lui Viorel Chetraru.
 
Similare