Comisia Europeană lansează noua versiune a SELFIE, instrument care ajută şcolile cu utilizarea tehnologiilor digitale pentru predare şi învăţare
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Comisia Europeană lansează noua versiune a SELFIE, instrument care ajută şcolile cu utilizarea tehnologiilor digitale pentru predare şi învăţare

Comisia Europeană a lansat miercuri, 12 august, o nouă versiune a SELFIE: instrumentul de auto-reflecţie care ajută şcolile să profite la maxim de tehnologiile digitale pentru predare şi învăţare, potrivit unui comunicat.

Pe măsură ce şcolile încep să se redeschidă în Europa, SELFIE a fost actualizat pentru a le ajuta să reflecte asupra modului în care pot face faţă învăţării la distanţă în timpul pandemiei coronavirusului şi pentru a planifica anul şcolar următor pe baza nevoilor elevilor şi profesorilor, scrie caleaeuropeana.ro.

Mariya Gabriel, comisar pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, responsabilă pentru Centrul Comun de Cercetare, a declarat:

„Pandemia coronavirusului a provocat cea mai mare perturbare a educaţiei din istoria recentă a Europei, majoritatea predării şi învăţării mutându-se online. Pentru mulţi educatori şi studenţi, aceasta a fost prima dată când au folosit pe deplin tehnologiile digitale în acest fel. Instrumentul SELFIE actualizat va ajuta şcolile să reflecte asupra acţiunilor pe care le pot întreprinde pentru a profita la maximum de aceste tehnologii şi pentru a maximiza oportunităţile de învăţare pentru copiii.”

SELFIE (Auto-reflecţie asupra Învăţării Eficiente prin Promovarea utilizării Tehnologiilor Educaţionale Inovatoare) este un instrument gratuit, uşor de utilizat şi personalizabil. Orice şcoală interesată se poate înscrie pe platformă şi poate rula SELFIE.

Instrumentul colectează puncte de vedere anonime ale elevilor, profesorilor şi directorilor de şcoală pentru a produce o imagine a punctelor tari şi a punctelor slabe în utilizarea tehnologiilor digitale pentru învăţare.

De la lansarea sa în 2018, peste 7.000 de şcoli şi aproape 700.000 de utilizatori din 57 de ţări au beneficiat de SELFIE. Este disponibil în 31 de limbi, inclusiv în toate cele 24 de limbi ale UE.

Similare
RECOMANDĂRI