Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comisia Comună pentru Integrare Europeană a trasat noi priorităţi: interconectarea urgentă la piaţa energetică europeană 

Diplomaţia parlamentară de la Chişinău şi Bucureşti face front comun pentru europenizarea Republicii Moldova. Noile priorităţi au fost stabilite astăzi în cadrul şedinţei comisiei comune pentru integrare europeană din Parlamentele celor două state româneşti. Un obiectiv major rămâne interconectarea urgentă Republicii Moldova la piaţa energetică europeană.

În cadrul şedinţei comisiei comune pentru integrare europeană, constituită din deputaţi ai Parlamentului de la Bucureşti şi Chişinău, au fost trasate obiective ce vizează beneficii pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului. Un exemplu este fluidizarea circulaţiei prin punctele vamale dintre cele două state româneşti.
 
Alte priorităţi vizează securitatea energetică, modernizarea infrastructurii, proiecte noi în educaţie şi cultură. Toate astea vor fi posibile graţie unei diplomaţii parlamentare comune active, nu doar la nivelul conducerii celor două Legislative. 
 
Deputaţii celor două Parlamente vor mai propune guvernelor de la Chişinău şi Bucureşti să încheie un acord prin care să faciliteze angajarea reciprocă în câmpul muncii a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. 
 
 Propunerea va fi discutată în cadrul şedinţei comune a Guvernelor din România şi Republica Moldova, care va avea loc la Chişinău, la sfârşitul acestei luni.
Similare
RECOMANDĂRI