Comisarul UE pentru Comerţ Cecilia Malmström, în vizită la Chişinău
Sursa foto:politico.eu Vizualizari:

Comisarul UE pentru Comerţ Cecilia Malmström, în vizită la Chişinău

Comisarul Cecilia Malmström realizează o vizită în Republica Moldova pentru a marca trei ani de la intrarea în vigoare a zonei de liber schimb (DCFTA) între UE şi Republica Moldova.

Luni şi marţi, comisarul UE pentru Comerţ trece în revistă progresele înregistrate în relaţia comercială UE-Republica Moldova.

Comisarul Malmström va avea întrevederi cu preşedintele Igor Dodon, prim-ministrul Pavel Filip, viceprim-ministrul şi ministrul Economiei Octavian Calmîc, şi Andrian Candu, preşedintele Parlamentului. Pe agendă se regăsesc implementarea zonei de liber schimb, succesele şi provocările de până acum şi calea de viitor.

Cecilia Malmström se va întâlni cu membrii Asociaţiei de Business European, precum şi cu reprezentanţii societăţii civile.

Pe lângă aceasta, Comisarul UE pentru Comerţ va vizita Monicol, o companie din Chişinău, care exportă fructe şi nuci. Din momentul intrării în vigoare a DCFTA (Deep and Comprehensive Free Trade Area - eng.), Monicol a exportat 95% din producţia sa în UE fără taxe. Acum are 160 de angajaţi permanenţi, relatează Interlic.

Similare