Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comercianţii din Piaţa Centrală din Chişinău şi-au reluat astăzi activitatea. „Vine multă lume şi spune bine că s-a deschis”

Comercianţii din Piaţa Centrală din Chişinău şi-au reluat astăzi activitatea. Sunt reguli noi ce trebuie respectate chiar de la intrare. Pentru a preveni contaminarea, cumpărătorii au acces doar cu mască de protecţie şi după ce Ii se verifică temperatura corpului. Comercianţii sunt fericiţi pentru că au reuşit, în sfârşit, să revină la muncă, după mai bine de două luni de restricţii.

La intrare în Piaţa Centrală se verifică temperature. Oamenii au uitat însă de distanţarea fizică şi au stat unul lângă altul. Deşi administraţia pieţei a delimitat intrările şi ieşirile prin indicatoare, nu prea se ţine cont de reguli. Cele mai mari cozi s-au format la tarabele cu fructe şi legume.

Comercianţii spun că s-au conformat recomandărilor.

„Toate celea avem, dezinfectant avem, respectăm toate regulile”.

„Mănuşi avem, mască, adică lumea respectă regulile. Vine multă lume şi spune bine că s-a deschis Piaţa Centrală că preţurile oleacă sunt mai mici ca în magazine”.

„Noi suntem toţi în datorii. Noi facem 50-100 de lei să ajungem seara acasă cu pâine şi ceva la pâine. Dacă mai facem greşeli ne aduce aminte, este administraţia care duce cont”.

Un angajat al pieţii are rolul de a le reaminti cumpărătorilor că trebuie să păstreze distanţa fizică de minin un metru pentru a evita contaminarea. Şi în difuzoare se aud noile reglementări.

Unii purtau masca corect, alţii doar de formă. Oamenii s-au bucurat de redeschiderea pieţii şi au cumpărat de toate.

„Suntem dornici de fructe şi de legume. Mulţumesc, respectăm regulile.  Preţurile sunt foarte bune, chiar am cumpărat şi căpşune şi legume şi sunt destul de ok”.

„E bun lucrul acesta că s-a deschis, dar trebuie de păstrat disciplina”.

„Mă tem puţin, dar totdeauna trebuie să ne obişnuim cu aceată pandemie, nu avem încotro”.

Multe dintre tarabe au rămas totuşi goale. Reprezentanţii Pieţei au spus că, din cauza ploilor din ultima perioadă, nu toţi agricultorii au reuşit să-şi culeagă recolta. Trebuie reamintit că pentru nerespectarea regulilor de protecţie, comercianţii dar şi cumpărătorii se pot alege cu amenzi de până la 25 de mii de lei. Pieţele s-au închis la mijlocul lunii martie din cauza restricţiilor impuse de pandemie.
Similare
RECOMANDĂRI