Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Codul roşu în sănătate publică se menţine în municipiul Chişinău. Autorităţile analizează impunerea unor noi restricţii

Autorităţile de la Chişinău au anunţat că rămâne în vigoare Codul Roşu în sănătate publică. Chiar dacă numărul de infectări este în descreştere, specialiştii de la Direcţia Sănătate spun că sunt destule cazuri grave şi extrem de grave cu infecţie SARS-COV-2. Viceprimarul municipiului Chişinău a mai declarat că se analizează şi eventualitatea impunerii unor noi restricţii.

Capacitatea totală de internare în spitalele din Chişinău este de 1172 de persoane. Ieri erau internaţi 790 de pacienţi cu SARS-COV-2. 275 dintre ei erau în stare gravă, iar alţi 43 - în stare foarte gravă.

TATIANA BUCEARSCHI, şef Direcţie Sănătate şi Asistenţă Socială: „În municipiul Chişinău, total, la ziua raportării sunt 62972 de cazuri, persoane tratate 49 de mii. În tratament la domiciliu, momentan sunt 2553 de pacienţi.”

De aceea, Codul Roşu în sănătate publică rămâne în vigoare şi în perioada următoare.

ILIE CEBAN, viceprimar Chişinău: „Suplimentar vreau să vă rog dumneavoastră şi domnul Gâlcă, în cazul în care, suplimentar, este nevoie să includem ceva restricţii, să examinăm şi să convocăm după necesitate comisia sănătate publică municipală.”

Autorităţile au anunţat astăzi că 136 de persoane au fost sanţionate de poliţişti pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19. Abateri au fost înregistrate şi la agenţii economici.

LILIAN LUCA, şef-adjunct, Direcţia Municipală de Poliţie: „Spre regret, unii agenţi economici nu s-au conformat şi au comis unele abateri, încălcând prevederile comisiei  Chiar şi în zilele libere poliţia a fost antrenată plenar. Reprezentanţii HORECA au încălcat prevederile comisiei şi au fost emise sancţiuni în număr de 6.”

Autorităţile au mai precizat că, în ultima săptămână, 30 la sută dintre angajaţii Direcţiei municipale de Poliţiei a fost antrenat pentru monitorizarea respectării măsurile de prevenire anti-Covid-19 de către antreprenori, în special din domeniul HORECA.
Similare
RECOMANDĂRI