CNA a primit răspunsuri de la Marea Britanie şi România, în legătură cu căutarea lui Vlad Plahotniuc
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CNA a primit răspunsuri de la Marea Britanie şi România, în legătură cu căutarea lui Vlad Plahotniuc

Marea Britanie şi România au examinat demersurile autorităţilor Republicii Moldova expediate pentru identificarea locului aflării fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc şi au oferit Centrului Naţional Anticorupţie un răspuns.

Ofiţerul de presă al CNA a declarat pentru TVR MOLDOVA că, atât România, cât şi Marea Britanie, au anunţat oficial că Vlad Plahotniuc nu a fost localizat pe teritoriul acestor ţări.

„Marea Britanie şi România ne-au informat ca au recepţionat mesajul nostru, au orientat forţele şi, ca urmare a verificărilor, nu a fost localizat pe teritoriul acestor tari”, a menţionat Angela Starinschi.

Amintim că la 4 decembrie 2019, în vederea identificării locului aflării lui Vlad Plahotniuc, autorităţile au expediat demersuri la Ambasadele Regatului Unit şi a Statelor Unite ale Americii din Republica Moldova.

Suplimentar, la 10 decembrie 2019, CNA a sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că învinuitul deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav.

De asemenea, amintim că ieri  secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a anunţat că SUA impune sancţiuni împotriva lui Vlad Plahotniuc: El şi familia sa nu vor mai putea obţine vize.

 

Prima reacţie a lui Igor Dodon la interdicţia primită de Plahotniuc în SUA

 

Alexandru Slusari: Omul care credea că poate orice s-a transformat într-un fugar. Aşteptăm revenirea lui Plahotniuc în cătuşe

 

Opinie. Decizia SUA de a-l declara indezirabil pe Plahotniuc este un mesaj şi pentru instituţiile de drept din R. Moldova, ca să acţioneze mai rapid 
Similare
RECOMANDĂRI