Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Clopotul unirii” a sunat în Parlament. Octavian Ţîcu şi-a îndemnat colegii să contribuie la apropierea Republicii Moldova de România

Deputatul independent Octavian Ţîcu a adus la Parlamentul de la Chişinău un "clopot al unirii" şi i-a îndemnat pe colegii săi, inclusiv pe preşedintele legislativului, socialista Zinaida Greceanîi, să contribuie la apropierea Republicii Moldova de România.

OCTAVIAN ŢÎCU, deputat neafiliat: „Vorbesc în numele a 3000 de liceeni şi profesori de la 4 licee din Chişinău, care la 1 decembrie mi-au înmânat într-un moment foarte festiv un clopot care se cheamă "clopotul Unirii" cu mesajul: să nu le furaţi viitorul şi să-i lăsaţi să se regăsească în cadrul României Reîntregite şi prin urmare să renunţaţi la interesele dvs. egoiste şi să contribuiţi în fiecare zi la apropierea Republicii Moldova de România. Aşa că, la muncă pentru Unire fraţi români!”
 
ZINAIDA GRECEANÎI, preşedintele Parlamentului: „De fapt, stimaţi colegi, eu am vrut să-i deconectez microfonul, dar cred că il lăsăm pe coleg să vorbească ceea ce vrea să vorbească.”
 
Menţionăm că pe 1 decembrie au fost organizate evenimente dedicate Zilei Naţionale a României în mai multe localităţi din Republica Moldova. Cu această ocazie a fluturat tricolorul, au fost interpretate cântece româneşti şi s-au recitat poezii la Chişinău, Orhei, Soroca, Bălţi şi Taraclia.
Similare
RECOMANDĂRI