Circa 50 de loturi de teren din Chişinău vor fi scoase la licitaţie. Primarul Ion Ceban a semnat o dispoziţie pentru formare a unui grup de lucru
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Circa 50 de loturi de teren din Chişinău vor fi scoase la licitaţie. Primarul Ion Ceban a semnat o dispoziţie pentru formare a unui grup de lucru

Primăria municipiului Chişinău va înainta în perioada următoare cca 50 de loturi de teren din capitală, pentru a fi expuse la licitaţie publică. Primarul general, Ion Ceban, a semnat o dispoziţie despre instituirea unui Grup de lucru pentru identificarea şi propunerea spre valorificare prin concurs a resurselor finciare, proprietate a municipiului Chişinău.

Comisia este prezidată de viceprimarul de ramură, Victor Chironda, iar în calitate de membri figurează reprezentanţi ai Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare şi ai Direcţiei asistenţă juridică. 

Conform prevederilor actului administrativ semnat de Ion Ceban, Grupul de lucru urmează să identifice în perioada imediat următoare cca 50 de loturi de teren, proprietate municipală, în vederea expunerii la licitaţie (superficie, dare în locaţiune, vânzare/cumpărare), în condiţiile legislaţiei în vigoare.

„Măsura vine din necesitatea folosirii raţionale a terenurilor din domeniul public şi privat, prin creşterea bazei impozabile, satisfacerea nevoilor sociale şi stimularea investiţiilor, în vederea asigurării realizării obiectivelor de dezvoltare durabilă a municipiului Chişinău. De asemenea, săptămânal, vor fi înaintate propuneri Primarului General, pentru loturi care pot fi valorificate în termeni proximi, prin intermediul licitaţiilor publice”, spune Ion Ceban.

Similare
RECOMANDĂRI