Circa 130 de hectare de vegetaţie au ars în ultimele 24 de ore. Pompierii au intervenit în 53 de cazuri
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Circa 130 de hectare de vegetaţie au ars în ultimele 24 de ore. Pompierii au intervenit în 53 de cazuri

În ultimele 24 de ore angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI au fost solicitaţi să intervină în 53 cazuri de stingere a focarelor de iarbă uscată.

Potrivit datelor, cele mai multe focare de ardere au fost înregistrate în partea centrală a ţării. Astfel, pompierii au stins 20 ha de vegetaţie în raionul Anenii Noi, 10 ha la Hînceşti, dar şi 7 ha la Străşeni. Totodată incendii de vegetaţie au fost înregistrate la Căuşeni, Teleneşlti, Ungheni şi Orhei.

De ajutorul pompierilor a fost nevoie şi în mun. Chişinău unde salvatorii au fost solicitaţi să lichideze focarele din com. Bubuieci, Băcioi şi Sîngera.

În zona de sud incendiile au afectat peste 30 ha de teren din raionul Leova, dar şi circa 7 ha din raionul Cahul.

Conform datelor IGSU, doar în ultimele 24 de ore au fost cuprinse de flăcări peste 130 hectare de teren din întreaga ţară. În acest context pompierii îndeamnă cetăţenii să respecte regulile antiincendiare, dar şi să nu aprindă iarba uscată şi gunoiul pentru a evita răspândirea către spaţii forestiere şi de locuit. În condiţii de vânt şi umiditate redusă, focarele se pot extinde cu uşurinţă.

 În situaţii de risc cetăţenii sunt rugaţi să apeleze numărul 112. 

Similare
RECOMANDĂRI