Circa 12 milioane de lei vor fi alocate pentru lichidarea consecinţelor ploilor şi inundaţiilor din ultima perioadă
Sursa foto:IGSU, foto simbol Vizualizari:

Circa 12 milioane de lei vor fi alocate pentru lichidarea consecinţelor ploilor şi inundaţiilor din ultima perioadă

Prim-ministrul Ion Chicu a prezidat  ieri Şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale. În cadrul acesteia s-a decis alocarea a cca 12 milioane de lei din Fondul de Intervenţii pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale din mai multe localităţi ale Republicii Moldova.

Printre raioanele care au avut de suferit cel mai mult din cauza intemperiilor, se numără: Basarabeasca, Ungheni (Cetireni), Ialoveni (Hansca, Pojăreni, Costeşti, Ţipala, Horeşti), Teleneşti (Chiştelniţa, Sărătenii Vechi, Leuşeni), oraşul Lipcani.

Resursele vor fi alocate pentru compensarea prejudiciilor oamenilor cărora fenomenele meteorologice nefaste le-au distrus locuinţelele şi gospodăriile. Vor fi restabilite mai multe porţiuni de drum, dar şi reparate acoperişurile unor spitale, instituţii şcolare şi preşcolare care au fost afectate de grindină.

Peste 2 milioane de lei vor fi distribuiţi pentru alocarea spaţiului locativ pentru 29 de familii de sinistraţi din oraşul Lipcani, pe motiv că blocul de locuit este într-o stare avariată.

CSE continuă recepţionarea şi evaluarea solicitărilor venite de la APL.

Similare
RECOMANDĂRI