Circa 10 hectare de vegetaţie, nimicite de flăcări. Pompierii îndeamnă cetăţenii să nu aprindă gunoiul şi vegetaţia uscată
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Circa 10 hectare de vegetaţie, nimicite de flăcări. Pompierii îndeamnă cetăţenii să nu aprindă gunoiul şi vegetaţia uscată

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit astăzi pentru a lichida un incendiu de vegetaţie uscată în raionul Căuşeni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepţionat la ora 12:47.

Potrivit datelor IGSU, o suprafaţă extinsă de vegetaţie uscată în apropierea sectorului locativ a luat foc în oraşul Căuşeni. La faţa locului au intervenit trei echipaje de pompieri, dar şi tehnica specializată a autorităţilor publice locale, care au reuşit localizarea flăcărilor către ora 15:15, astfel evitând răspândirea focului spre casele oamenilor.

Incendiul a fost lichidat complet la ora 16:50, iar flăcările au nimicit 10 ha de vegetaţie uscată. Circumstanţele şi cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior. Salvatorii avertizează despre riscul incendiilor de proporţii în condiţii de vânt.

În vederea prevenirii situaţiilor excepţionale, pompierii îndeamnă cetăţenii să respecte normele antiincendiare, în special la utilizarea focului deschis. Oamenii sunt îndemnaţi să nu aprindă gunoiul şi vegetaţia uscată, în apropierea spaţiilor forestiere, dar şi a celor de locuit, pentru a evita incendiile şi extinderea acestora. În caz de situaţii de risc, oamenii pot apela de urgenţă Serviciul 112.

Similare
RECOMANDĂRI