Circa 1 miliard de lei va fi repartizat în 2019 pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor publice naţionale
Sursa foto:allmoldova.md (foto simbol) Vizualizari:

Circa 1 miliard de lei va fi repartizat în 2019 pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor publice naţionale

Peste 1 miliard de lei vor fi repartizaţi în anul curent din fondul rutier pentru întreţinerea de rutină a drumurilor publice naţionale, dar şi pentru executarea lucrărilor de reparaţie. Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier în anul 2019 a fost aprobat astăzi în cadrul şedinţei Consiliului Fondului Rutier.

Cea mai mare parte din sumă - 498 milioane de lei vor fi utilizate pentru întreţinerea drumurilor, iar 333 milioane de lei vor fi direcţionate pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie la 15 tronsoane de drum. Totodată, peste 64 milioane de lei vor fi alocate pentru cofinanţarea unor proiecte de reabilitare a drumurilor.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate şi alte subiecte importante legate de infrastructura drumurilor. Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat să fie efectuată o analiză complexă a modului utilizării mijloacelor financiare din fondul rutier de către administraţia publică locală, pentru a asigura folosirea eficientă a banilor publici.

Totodată, urmează să fie elaborat un mecanism care să garanteze achitarea taxei rutiere de către toţi conducătorii auto. În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate peste 1 milion de unităţi de transport, dar plătesc taxa rutieră doar circa 565 mii de posesori de autovehicule.

Premierul a solicitat, de asemenea, să fie examinată posibilitatea introducerii unei noi formule de calcul a accizelor pentru motorină şi benzină, luând în consideraţie specificul activităţii în domeniul agricol.

Similare
RECOMANDĂRI