Cine va fi propus în funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale. Decizia Comisiei parlamentare de profil
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Cine va fi propus în funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale. Decizia Comisiei parlamentare de profil

Candidatura lui Alexandru Savva va fi propusă plenului Parlamentului pentru aprobare în calitate de viceguvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, membru al Comitetului executiv şi al Consiliului de supraveghere al BNM. Comisia juridică, numiri şi imunităţi a aprobat, în şedinţa de astăzi, raportul la proiectul de hotărâre.

Alexandru Savva urmează a fi numit în funcţie pe un termen de 7 ani.

Reieşind din prevederile Legii cu privire la Banca Naţională a Moldovei, Prim-viceguvernatorul şi viceguvernatorii, precum şi membrii Comitetului executiv al BNM sunt numiţi de Parlament la propunerea Guvernatorului Băncii Naţionale.

La şedinţa trecută, Comisia juridică, numiri şi imunităţi a examinat dosarele candidaţilor propuşi la funcţia de viceguvernator al BNM şi a decis că propunerea Guvernatorului de a-l numi pe Alexandru Savva în funcţia de viceguvernator corespunde rigorilor prevăzute de Legea cu privire la Banca Naţională a Moldovei. Comisia juridică, numiri şi imunităţi a mai stabilit că celelalte două candidaturi – Maia Pîrcălab şi Constantin Şchendra nu întrunesc condiţiile stabilite de legislaţie pentru numirea în funcţie de viceguvernator. Guvernatorul BNM urmează să înainteze alte candidaturi.

Candidatura lui Alexandru Savva la funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a Moldovei urmează a fi aprobată de plenul Parlamentului.

Similare
RECOMANDĂRI