„Cifre legale”, despre Programuri Drumuri Bune. Alexandru Slusari: Să înţeleagă toţi minciuna guvernării precedente
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Cifre legale”, despre Programuri Drumuri Bune. Alexandru Slusari: Să înţeleagă toţi minciuna guvernării precedente

Vicepreşedintele Parlamentului Alexandru Slusari spune că actuala guvernare nu a tăiat din bugetul Programului Drumuri Bune, ci doar a respectat legea şi limitele ei bugetare.

În acest sens, Slusari oferă câteva cifre: În Legea bugetului pentru 2019, aprobată de Parlament, pentru reparaţia drumurilor publice s-a alocat 950 de milioane de lei, dintre care 270 de milioane ar fi trebuit să acopere datoriile din 2018. Ulterior, însă, Guvernul Filip a aprobat o hotărâre prin care aprobă un buget de 1,725 de miliarde de lei pentru Programul Drumuri Bune, adică de aproape patru ori mai mult decât acoperirea financiară prevăzută de Legea bugetului. 

„Încă odată despre Programul Drumuri bune. Cu cifre legale, care pot fi uşor verificate. Să înţeleagă toţi minciuna guvernării precedente. Legea Bugetului pentru anul 2019, aprobat de Parlamentul vechi, prevede că pentru Programul de reparaţie a drumurilor publice naţionale (în limitele localităţilor), locale, comunale şi a străzilor se alocă sumă de 950 mln lei. Apropo, 270 mln. din aceasta suma ar trebui să acopere datoriile anului 2018.

La 3 aprilie 2019 Guvernul vechi prin Hotărârea nr. 206 aprobă la propunerea unui ministru-bufon al economiei un PROGRAM de reparaţie periodică a drumurilor naţionale, locale, comunale şi a străzilor în valoarea totală 1,725 mlrd. lei. Adică executivul în mod arbitrar şi abuziv a majorat cifra alocaţiilor pentru drumuri aproape de două ori FĂRĂ CĂ SĂ AIBĂ ACOPERIREA FINANCIARĂ ŞI CONTRAR LEGII BUGETULUI.

Aprecierea juridică a acţiunilor Guvernului Plahotniuc în continuare ar trebui să facă procurorii. Dar cetăţenii trebuie să cunoască realitatea economică, atunci când cineva încearcă să manipuleze politic, vorbind că guvernarea nouă a taiat ceva din Programul Drumuri Bune. Noi doar respectăm legea şi limitele bugetare, ci nu unele hotărâri halucinate electorale şi ilegale”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

Similare
RECOMANDĂRI