Chişinăul regretă intenţia de a continua autoizolarea regiunii transnistrene
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chişinăul regretă intenţia de a continua autoizolarea regiunii transnistrene

Biroul Politici de Reintegrare îşi exprimă regretul în legătură cu intenţia Tiraspolului de a prelungi autoizolarea populaţiei sub pretextul pandemiei de COVID-19 până la data de 1 decembrie a.c. Potrivit deciziilor anterioare ale structurilor de facto din regiune, aceste măsuri urmau să expire la 30 septembrie.

Fără a diminua din importanţa crizei epidemiologice şi necesitatea de a proteja populaţia de riscul infectării, Biroul consideră că virusul nu trebuie utilizat în scopuri politice şi în calitate de justificare pentru încălcarea drepturilor omului.

„Criza sanitară generată de pandemie constituie un test dur pentru toate autorităţile statale şi capacitatea acestora de a interveni şi de a ne a adapta la noile împrejurări, or accesul la locul de muncă, la serviciile medicale, la educaţie, la libera circulaţie nu pot îngreuna şi mai mult situaţia locuitorilor care necesită să se deplaseze”, se spune într-un comunicat al Biroului.

Biroul îndeamnă repetat reprezentanţii Tiraspolului să dea curs iniţiativelor Chişinăului de cooperare în domeniul sanitar-epidemiologic, în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi face apel către partenerii internaţionali şi cei locali de a avea în atenţie această situaţie ce vizează drepturile omului.

Similare
RECOMANDĂRI