Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chişinăul a cheltuit 1,5 milioane de lei pentru deszăpezirea străzilor în această iarnă. Explicaţiile Primăriei

A fost o iarnă fără ninsoare la Chişinău, dar Primăria va plăti aproape un milion şi jumătate de lei pe antiderapant. Unii consilierii municipali susţin că a fost o risipă de bani, bani de care am fi avut mare nevoie acum. Şeful Regiei Exdrupo, cea care se ocupă de dezăpeziri, spune că nu a fot zăpadă, dar a fost polei şi a fost nevoit să intervină.

Consilierul PL, Ion Cebanu spune că autorităţile municipale ar fi împrăştiat cantităţi impresionante de material antiderapant pe străzile Chişinăului.

“Prima întrebare apare unde au fost cheltuite cele 1, 900 tone de antiderapant, în condiţiile în care temperaturile de afară cu fost cu plus. Eu cred că materialul respectiv ar fi putut lasăt pentru iarna viatoare. Din datele care mi l-au arat dânşii am înţeles că toate aceste cheltuili au fost la decizia primarului”, a spus ION CEBANU, consilier municipal PL.

Într-un document publicat pe facebook, aflăm că Direcţia Transport ar fi cheltuit 1,5 milioane de lei pe antiderapant. Şeful regiei Exdrupo a precizat pentru TVR Moldova că un milion şi jumătate s-au cheltuit doar până în februarie, iar pentru toată iarna ar fi o sumă şi mai mare.

„Erau temperaturi de exmplu când era ceaţa şi se forma gheţuş, nu neaparat să ningă ca să nevoie ca să intervenim, când apare poleiul noi trebuie să intervenim”, a spus SERGIU TOMIŢĂ, şef interimar Regia Exdrupo.

Sergiu Tomiţă spune că în toamnă s-a cumpărat material antiderapant în valoare de şapte milioane de lei. Mare parte din stoc a rămas şi va fi folosit iarna următoare.

Similare
RECOMANDĂRI