Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chişinău: Secţiile de terapie intensivă, tot mai aglomerate

Avem serioase motive de îngrijorare. Nu mai sunt paturi libere in Sectii ATI din spitalele din Chisinău. Ieri erau internaţi 875 de pacienţi, dintre care 54 în stare gravă. Autorităţile sanitare spun că sunt şi 132 de elevi infectati iar cazurile grave se înmulţesc pe zi ce trece. Purtarea măşti, chiar şi în spaţiu deschis, este tot mai mult recomandată.

Toate paturile în secţiile de terapie intensivă sunt ocupate iar administratorii  spitalelor sunt nevoiţi să caute spaţii suplimentare pentru a asigura tratamentul bolnavilor.

BORIS GÂLCĂ, şef-adjunct, Direcţia Sănătate şi Protecţie Socială:  "Cu regret, în continuare avem o creştere exponenţială a numărului de infectări cu Covid. Situaţia în Chişinău rămâne una gravă, predomină în continuare cazurile grave şi foarte grave, ceea ce denotă un pronostic nefavorabil" .

În 150 de instituţii de învăţământ din Chişinău sunt înregistrate 132 cazuri în rândul elevilor şi 93 ale profesorilor. Aproape 1500 de elevi sunt plasaţi în carantină, iar elevii din 39 de clase sunt în autoizolare.

ANGELA CUTASEVICI, viceprimar, Chişinău: „În instituţiile medicale timpurii au fost înregistrate un caz activ, în autoizolare 174 din patru grupe. În rândul cadrelor didactice 22 de cazuri active, inclusiv opt cazuri noi”.

De la începutul pandemiei, în Chişinău, s-au înregistrat aproape 38 de mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus.
Similare
RECOMANDĂRI