Chişinău: Peste 3700 de cereri au fost depuse online în prima zi de înscriere a copiilor în clasa întâi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chişinău: Peste 3700 de cereri au fost depuse online în prima zi de înscriere a copiilor în clasa întâi

Primăria municipiului Chişinău informează că în prima zi de înscriere a copiilor de 7 ani în clasa I, au fost depuse circa 3700 de cereri online, prin intermediul platformei „escoala.chisinau.md".

Menţionăm că în acest an, înscrierea copiilor în clasa I se va desfăşura în două etape: 21.05.2020 - 19.06.2020 - etapa I şi 22.06.2020-28.08.2020 - etapa a II-a.

În prima etapă vor fi analizate cererile care corespund cerinţelor enunţate: împlinirea de către copil a vârstei de 7 ani şi corespunderea instituţiei de învăţământ cu adresa de reşedinţă. Cererile care nu se încadrează pentru I-a etapă, vor fi transferate pentru etapa ulterioară.

Precizăm că iniţial, părinţii completează cererile de înscriere a copiilor în clasa întâi. Managerii şcolari pot solicita repetat anumite documente, dacă cele depuse nu arată corespunzător sau dacă beneficiarul nu a ataşat toate actele necesare. Instituţiile vor emite decizii privind înscrierea copiilor la sfârşitul fiecărei etape din cele două anunţate. Lista finală a copiilor înscrişi în clasa I, validată prin ordinul directorului instituţiei, va fi afişată la 28 august 2020.

Pentru detalii, persoanele interesate pot apela Call centru: (022) 20-16-09.

Procedura de înscriere prin intermediul platformei „escoala.chisinau.md" corespunde condiţiilor şi cerinţelor prevăzute de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Toate cererile vor fi analizate în ordinea în care au fost depuse. 

E de menţionat că pagina web „escoala.chisinau.md" poate fi accesată şi de pe platforma „educatieonline.md".

Similare
RECOMANDĂRI