Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chişinău: Încă 170 de paturi vor fi disponibile, de la 1 august, pentru pacienţii diagnosticaţi cu noul coronavirus

Încă 170 de paturi vor fi disponibile, de la 1 august, pentru pacienţii diagnosticaţi cu noul coronavirus. Spitalul Clinic Municipal "Sfânta Treime" din Chişinău va fi împărţit în două blocuri, iar unul dintre acestea va fi dedicat celor care suferă de Covid-19. Decizia a fost luată pentru a face faţă fluxului mare de îmbolnăviri din ultimele zile. În acest moment sunt active aproape 6.400 de cazuri confirmate cu SarsCov2. Doar în ultimele 24 de ore, cinci persoane au murit din cauza acestei boli. Bilanţul tragic a ajuns, astfel, la 740 de decese.

Numărul mare de pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus a determinat autorităţile să disponibilzezee noi paturi de spital în Chişinău. Astfel, s-a luat decizia de a deschide un departament Covid la Spitalul Clinic Municipal "Sfânta Treime".

ION CEBAN, primar, Chişinău: „Vor fi completate numărul de paturi cu 170 dintre care 18 în secţia de terapie intensivă. La fel va fi păstrat profilul de urgenţă a instituţiei, intrările vor fi separate în acest sens. Muncim pentru crearea unui nou acces pentru ambulanţe, municipalitatea se implică cu toate cele necesare”.

În blocul destinat pacienţilor Covid vor fi amenajate şapte secţii, cu 170 de paturi, iar în blocul cu profil general rămân disponibile 400 de locuri. Noile măsuri au fost luate după ce jumătate din numărul cazurilor confirmate pozitiv săptămâna trecută au fost înregistrate numai în municipiul Chişinău. Zilele critice au fost 22 iulie, când s-au înregistrat 198 de cazuri, şi 24 iulie, când au fost testate pozitiv 187 de persoane.

ANGELA CUTASEVICI, viceprimar, Chişinău: „Pe parcursul săptămânii precedente au fost înregistrate cumulativ 1030 de cazuri din numărul total pe republică de 2054. Observăm în principiu a crescut rata aceasta de îmbolnăviri, respectiv suntem aproape la 50 de procente din numărul total”.

Datele Ministerului Sănătăţii arată că, în acest moment, 425 de pacienţi sunt în stare gravă, dintre care 29 sunt conectaţi la aparatele de respiraţie asistată. Aproape 1.100 sunt într-o stare de gravitate medie.


STAREA PACIENŢILOR BOLNAVI DE COVID-19

Stare de sănătate gravă                              425
Conectaţi la aparate de respiraţie asistată   29
Stare de gravitate medie                             1074

sursa: Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale

În ultimele 24 de ore, la Centrul COVID-19 din Chişinău, au fost internate 68 persoane, suspecte de imbolnăvire cu noul coronavirus. De la începutul pandemiei au fost confirmate, în total, 23.034 cazuri de infecţie cu SarsCov2, dintre care 1.494 în Transnistria.
 
Similare
RECOMANDĂRI