Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chişinău: Copaci smulşi din rădăcină, acoperişuri şi maşini distruse, garduri doborâte în urma vântului puternic

Vântul puternic a făcut pagube importante în Republica Moldova. Zeci de copaci au fost doborâţi la pământ, sute de garduri, acoperişuri şi panouri publicitare au fost distruse. Din cauza rafalelor puternice, 66 de localităţi au rămas fără energie electrică.  Salvatorii au intervenit în mai multe zone în care vijelia a făcut prăpăd.

Imagini dezolante surprinse în Chişinău în urma rafalelor de vânt. Reţelele de socializare au fost împânzite cu imagini surprinse de internauţi. Copaci smulşi din rădăcină, acoperişuri distruse şi garduri doborâte la pământ. 


Trei maşini au fost distruse după ce un panou din faţa Palatului Naţional a căzut peste ele.

Şi faţada unui centru comercial din Chişinău a fost luată de vânt.

Vântul a făcut ravagii în mai multe raioane ale Republicii Moldova. Zeci de copaci au fost doborâţi pe şosele în Nisporeni, Călăraşi şi Soroca. Un arbore s-a prăbuşit peste o staţie de aşteptare din oraşul Durleşti. Pentru a debloca drumul local a fost nevoie de intervenţia pompierilor. Din fericire, în urma incidentului, nimeni nu a fost rănit. Tot astăzi, pompierii au înlăturat o ţeavă care a căzut de pe clădirea unei întreprinderi la Anenii Noi. Potrivit datelor Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, rafalele de vânt au distrus 20 de foi de ardezie de pe acoperişul unui bloc din municipiul Ungheni. Rafalele de vânt au smuls şi aproximativ 1000 de metri pătraţi de ţiglă metalică de pe acoperişul unui gimnaziu din satul Pistruieni, raionul Teleneşti. A fost avariat şi acoperişul blocului administrativ de la Colegiul Politehnic din Bălţi. Au fost convocate Comisiile pentru situaţii excepţionale raionale care urmează să estimeze valoarea pagubelor materiale. Autorităţile avertizează cetăţenii că este periculos să stea sau să-şi parcheze maşinile sub arbori uscaţi şi lângă clădiri avariate ce prezintă pericol de prăbuşire. Totodată, oamenii sunt atenţionaţi să nu calce pe cablurile electrice căzute la pământ. Copiii trebuie atent supravegheaţi.
Similare
RECOMANDĂRI