Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chişinău: 129 de elevi şi 94 de cadre didactice confirmate cu COVID-19

Situaţia epidemiologică rămâne alarmantă. Autorităţile anunţă că în Chişinău sunt aproape 20 de mii de bolnavi care se tratează la domiciliu, cu forme uşoare ale infecţiei, iar 743 de pacienţi sunt internaţi în spital. Aproape jumătate din numărul total de cazuri de la începutul pandemiei sunt înregistrate în Chişinău. Pe parcursul săptămânii trecute, au fost testaţi pozitiv 129 de elevi şi 94 de cadre didactice.

Autorităţile susţin că în spitalele din Chişinău mai sunt aproape 300 de paturi libere. Din nefericire, se înregistrează un număr tot mai mare de decese.

TATIANA BUCEARSCHI, şef Direcţia Generală Asistenţă Socială şi Sănătate: „În suburbiile municipiului Chişinău continuă creşterea morbidităţii prin COVID-19 cel mai mare număr rămâne a fi înregistrat în orăşelul Durleşti, Truşeni. Stăuceni şi Băcioi. Situaţia epidemiologică prin COVID-19 în Chişinău se menţine cod roşu”.

În instituţiile de învăţământ primar şi secundar din Chişinău sunt în carantină elevii din 97 de clase, inclusiv din opt şcoli private.

ANGELA CUTASEVICI, viceprimar Chişinău: „A fost atestat 129 de elevi confirmaţi, în autoizolare avem 2060 elevi. Cadre didactice confirmate pozitiv- 94, în autoizolare- 52. Cadre nedidactice confirmate -16, în autoizolare- 8.  18:08

Săptămâna trecută au revenit din carantină elevii din 207 clase, din 78 de instituţii şcolare. În grădiniţele din Chişinău a fost confirmat pozitiv un singur copil, iar 130 sunt în autoizolare. Şi 25 de educatori sunt confirmaţi pozitiv, iar opt sunt în izolare la fel şi 10 lucrători auxiliari sunt bolnavi iar 10 în autoizolare.

De la începutul pandemiei, peste 15 mii de persoane suspecte de Covid au fost transportate la Centrul de Triaj de la Moldexpo. Autorităţile fac acelaşi apel insistent şi ne îndemnă să purtăm masca corect, să evităm locurile aglomerate şi să păstrăm distanţa socială pentru a preveni răspândirea coronavirusului.
Similare
RECOMANDĂRI