Chiril Gaburici vrea să aducă Tesla, Apple şi IBM în Republica Moldova 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chiril Gaburici vrea să aducă Tesla, Apple şi IBM în Republica Moldova 

Ministrul economiei şi infrastructurii, Chiril Gaburici, îşi doreşte să aducă în Republica Moldova companiile americane Tesla, Apple şi IBM. În cadrul unei întrevederi cu ambasadorului SUA la Chişinău, James Pettit, Chiril Gaburici a spus că pledează pentru un schimb de experienţă cu reprezentanţii acestor corporaţii pentru a aduce cultura antreprenorială americană în ţară şi a spori gradul de competitivitate şi a desfăşura activităţi comune pentru mediul de afaceri, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici a făcut o trecere în revistă a reformele economice implementate, acţiunilor întreprinse privind angajamentele asumate de Guvern faţă de partenerii de dezvoltare. Chiril Gaburici a menţionat că a fost ajustat cadrul legislativ ce reglementează activitatea mediului de afaceri în Republica Moldova – pachetul pro-business, implementată reforma regulatorie, simplificată politica fiscală etc.

„Republica Moldova oferă avantaje şi oportunităţi investiţionale pentru mediul de afaceri american în toate domeniile prioritare ale ţării. În mod special, domeniul IT are un potenţial foarte mare de dezvoltare şi trebuie exploatat. Propunem organizarea unor forumuri bilaterale în toamna acestui an, pentru a prezenta succesele înregistrate la acest capitol şi facilităţile pe care le oferă parcul IT din Moldova”, a spus Chiril Gaburici.

Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu SUA, în perioada ianuarie-mai 2018, a înregistrat 42 de milioane de dolari, în creştere cu 2,65% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017.


 
Similare
RECOMANDĂRI