Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chiril Gaburici, despre privatizarea Air Moldova: Nu avea experienţă, nu făcea faţă concurenţei şi a acumulat datorii enorme

Necesitatea privatizării Air Moldova a apărut după ce compania a acumulat datorii enorme din cauza managementului defectuos. Declaraţiile apartin fostului premier Chiril Gaburici, audiat în parlament în cazul privatizării companiei avia. Fostul şef al Executivului spune că Air Moldova a pierdut lupta cu concurenţii avia din cauza lipsei de experienţă.

Deşi la audierile din parlament au fost invitaţi reprezentanţii companiei care a privatizat Air Moldova, dar şi fostul premier Filip, la discuţii s-a prezentat doar secretarul de stat al ministerului justiţiei şi fostul premier Gaburici.

„Aceste companii care au obţinut  ontractual de privatizare, nu s-au prezentat a doua oară, la audieri, am transmis ministerului de interne să ne ajute ca aceste persoane să fie prezente săptămâna viitoare la audieri”, spune Igor Munteanu, preşedintele comisiei de anchetă.

Fostul prim-ministru spune că privatizarea Air Moldova a devenit o necesitate, după ce compania a acumulat datorii de milioane.

„La baza a stat faptul că compania avea datorii enorme şi ei voiau cât mai repede să găsească o modalitate să acopere aceste datorii. Din anul 2013 se ştia foarte bine că compania n-o duce bine, ea nu face fata concurenţei, nu face fata produselor deja disponibile pe piaţa”, spune Chiril Gaburici.

Mai mult, concurenţa mare de pe piaţa a stat la baza falimentării Air Moldova, spune fostul premier.

„Condiţiile de piaţă în care activa Air Moldova, lipsa experienţei companiei Air Moldova, având nevoie de un altfel de management. Odată ce Moldova a devenit mai deschisă, sau au apărut o mulţime de alte destinaţii de zbor, asta înseamnă concurenţă.

Compania Air Moldova a fost privatizată anul trecut, acţionari fiind un grup de investitori din Republica Moldova şi compania Blue Air din România.
Similare
RECOMANDĂRI