Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chicu, îngrijorat de situaţia infracţională din Republica Moldova. Rolul poliţiştilor de sector, modificat

Datele spun una dar realitatea e cu totul alta. În timp ce statistica oficială arată că situaţia infracţională din Republica Moldova este în scădere, zi de zi ies la iveală fapte cumplite, care îngrozesc societatea. În legătură cu această situaţie s-a arătat îngrijorat şi premierul Ion Chicu.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: „Avem statistica care denotă o diminuare a cazurilor, dar din păcate cazurile cu consecinţe deosebit de grave sunt frecvente.”
 
Prim-ministrul a cerut explicaţii referitoare la cazul tânărului de la Costeşti, care a murit snopit în bătaie, în noaptea de Revelion, dar şi în ceea ce îl priveşte pe tânărul de la Bălţi, care a fost împuşcat mortal de un carabinier. Ministrul de Interne a negat acuzaţiile privind muşamalizarea acestor dosare. Pavel Voicu a mai declarat că în aceste cazuri sunt cercetaţi şi oamenii legii.
 
PAVEL VOICU, ministrul Afacerilor Interne: „Este dispusă anchetă de serviciu şi a celor conducători care se fac responsabili, care de-a lungul timpului cum au instruit, verificat măsuri de profilaxie în aceste localităţi. Vom veni cu unele solicitări de a fi sancţionaţi cei responsabili chiar şi cu eliberarea din funcţie atunci când vor fi găsiţi vinovaţi în anumite activităţi.”
 
Premierul a solicitat ca într-o lună să fie elaborat un program de consolidare a rolului şi statutului poliţistului de sector în societate şi în structura organelor de forţă.
 
ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: „El trebuie să cunoască pe fiecare cetăţean din zonă. Cu ce trăieşte, ce planuri are, intenţii, ce hram ţine şi tot aşa mai departe. Poliţistul de sector trebuie să ştie pe fiecare până la nivel de ADN. Dacă avea să lucreze poliţistul de sector în Costeşti cum trebuie, cazuri de acestea nu avea să fie.”
 
Termenul limită de prezentarea a strategiei este 15 februarie.
Similare
RECOMANDĂRI