Cetăţenilor Republicii Moldova nu le este permisă intrarea în Ungaria
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Cetăţenilor Republicii Moldova nu le este permisă intrarea în Ungaria

Autorităţile ungare au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Ungariei. Astfel, după data de 15 iulie, cetăţenilor moldoveni nu le va fi permisă intrarea în acest stat.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Budapesta, noile măsuri vor intra în vigoare la 15 iulie curent, şi vizează clasificarea statelor de provenienţă a resortisanţilor pe trei categorii – roşu, galben şi verde şi limitarea, în consecinţă, a trecerii frontierei de către persoanele care sosesc din aceste ţări, respectiv: zona verde – intrarea permisă fără restricţii, zona galbenă – intrarea permisă cu restricţii şi zona roşie – intrare interzisă, scrie Moldpres.

Conform informaţiilor prezentate de autorităţile ungare, Republica Moldova a fost inclusă pe lista statelor din zona roşie şi, în consecinţă, cetăţenilor Republicii Moldova nu le este permisă intrarea în Ungaria. Pe lângă Moldova, în lista roşie au fost incluse Albania, Bosnia şi Herţegovina, Belarus, Macedonia de Nord, Muntenegru, Ucraina, precum şi alte ţări din Asia, Africa şi America de Sud.

Traficul de tranzit şi transportul de mărfuri fac excepţie de la aceste reguli, precum şi deplasările oficiale. Guvernul ungar va reevalua listele ţărilor în fiecare zi de miercuri, iar în caz de necesitate conţinutul acestora poate fi modificat.

Similare
RECOMANDĂRI