Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cetăţenii Republicii Moldova vor beneficia în continuare de regimul liberalizat de vize cu statele din Spaţiul Schengen, însă cu anumite condiţii

Cetăţenii Republicii Moldova vor beneficia în continuare de regimul liberalizat de vize cu statele din Spaţiul Schengen, însă cu anumite condiţii. Comisia Europeană a publicat un Raport privind evaluarea nivelului de implementare a condiţiilor de menţinere a regimului fără vize pentru ţările din Balcanii de Vest şi Parteneriatul Estic. Şi a venit şi cu recomandări. Autorităţile de la Chişinău trebuie să continue reformele promise.

Comisia Europeană a subliniat necesitatea reducerii numărului cererilor de azil depuse într-un mod nejustificat de către cetăţenii Republicii Moldova în Spaţiul Schengen dar şi reformele care trebuie să fie implementate cât mai curând de către guvern. 

CONDIŢIILE DE MENŢINERE A REGIMULUI FĂRĂ VIZE CU UE.: "Continuarea consultărilor în vederea adoptării strategiei şi planului de acţiuni privind reforma justiţiei, consolidarea capacităţilor instituţionale şi competenţelor Autorităţii Naţionale de Integritate, asigurarea în continuare a investigării cuprinzătoare a fraudei bancare, recuperarea activelor fraudate şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi".

În perioada 2014-2020, peste 2 milioane de cetăţeni ai Republicii Moldova au mers în statele din spaţiul Schengen, înregistrând în total peste 6 milioane de călătorii. Potrivit Agenţiei Europene pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă, numărul de refuzuri de intrare este, în medie, 0,3%, iar numărul cazurilor de şedere ilegală este, în medie, de 0.5%. 
Similare
RECOMANDĂRI