Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cetăţenii Republicii Moldova şi-au ales ieri, din primul tur, 518 primari

Cei mai mulţi, 191, sunt democraţi. Pe locul doi s-au clasat socialiştii. Comisia Electorală Centrală a prezentat astăzi rezultatele preliminare privind alegerile locale generale şi a celor parlamentare noi.

Cele mai multe primării sunt ale democraţilor. Aceştia sunt urmaţi de PSRM, care a obţinut victorie din primul tur în 124 de primării. Pe locul 3 s-a clasat Blocul ACUM cu 82 de primării. 26 de mandate de primar au fost obţinute de PLDM. Partidul ŞOR va conduce 13 primării, iar Partidul Nostru – 10. În 64 de primării au câştigat detaşat candidaţii independenţi.

În 380 de localităţi s-a dat o luptă strânsă între candidaţi aşa că marele câştigător se va afla pe 3 noiembrie, în al doilea tur de scrutin. Potrivit datelor CEC, la alegerile de atunci se vor duela candidaţii PSRM, PD şi ACUM.

Ieri, cetăţenii moldoveni şi-au ales şi patru deputaţi. În circumscripţia 17, a câştigat Ghenadie Verdeş. Acesta va ocupa fotoliul de deputat deţinut anterior de Vlad Plahotniuc. A devenit deputat şi Vasile Năstase, în aceeaşi circumscripţie în care a obţinut victorie şi fratele acestuia, Andrei Năstase. În circumscripţia 48 din regiunea transnistreană a câştigat socialistul Vitalii Evtodiev. Iar pe locul de deputat din circumscripţia 50, rămas vacant după ce Maia Sandu a devenit premier, vine tot o femeie. Este vorba despre Galina Sajin, de la blocul ACUM.
Similare
RECOMANDĂRI