Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cetăţenii Republicii Moldova care au muncit sau continuă să lucreze legal în Grecia vor beneficia de pensii

Cetăţenii Republicii Moldova care au muncit sau continuă să lucreze legal în Grecia vor beneficia de pensii. Miniştrii de externe de la Chişinău şi Atena au semnat un acord în acest sens, pe care l-au parafat, în timpul vizitei întreprinse de şeful diplomaţiei elene în Republica Moldova.

NICU POPESCU, ministrul de Externe al Republicii Moldova "În urma semnării acestui acord, cetăţenii vor putea să beneficieze de dreptul la pensie, chiar dacă nu au realizat un stagiu minim de cotizare de 15 ani, necesar pe teritoriul ţării noastre. Este un pas important pentru ţările noastre, pentru diaspora noastră, pentru cetăţenii greci”.

La rândul său, oficialul elen a menţionat că încheierea acordului va ajuta Republica Moldova să progreseze în procesul de integrare europeană. Ministrul afacerilor externe al Greciei a mai avut întrevederi cu preşedintele Maia Sandu şi cu prim-ministrul, Natalia Gavriliţa.

NIKOS DENDIAS, ministrul Afacerilor Externe al Greciei "Noi considerăm că acordul de asociere trebuie să fie implementat cât se poate de bine, astfel încât să corespundă cerinţelor existente. Noi suntem gata să vă oferim asistenţă tehnică în acest sens, pentru a ajuta Moldova să implementeze reformele necesare, şi noi suntem aici ca să susţinem şi să ajutăm Guvernul Republicii Moldova în conformitate cu dorinţele exprimate de cetăţeni.”

La conferinţa de presă Nicu Popescu a anunţat că Grecia şi Republica Moldova vor mai semna un acord privind recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere. Până acum, Republica Moldova a încheiat cu 15 state acorduri de securitate socială reciprocă.
Similare
RECOMANDĂRI