Cetăţenii regiunii transnistrene, somaţi să meargă la alegerea lui Putin
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cetăţenii regiunii transnistrene, somaţi să meargă la alegerea lui Putin

Liderul administraţiei separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, le-a cerut transnistrenilor care deţin cetăţenia rusă să se prezinte în mod obligatoriu la urnele de vot pe data de 18 martie, când se vor desfăşura alegeri pentru funcţia de preşedinte al Rusiei.

Într-o adresare publică, difuzată de agenţia oficială de la Tiraspol „Novosti PMR”, Krasnoselski spune că participarea la vot a locuitorilor regiunii transnistrene cu cetăţenie rusă „nu este doar un privilegiu şi un drept universal, ci şi o datorie civică”, notează radiochisinau.md.

Viitorul Rusiei depinde de voturile noastre, afirmă Krasnoselski.

Anterior, autorităţile de la Tiraspol au declarat că în regiunea separatistă transnistreană vor fi deschise 24 de secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale din Federaţia Rusă, cu două secţii mai multe faţă de alegerile pentru Duma de Stat din 2016. O dispoziţie semnată de Krasnoselski menţiona că autorităţile separatiste urmează să acorde toată susţinerea Ambasadei Rusiei din Republica Moldova în organizarea scrutinului pe teritoriul transnistrean.

În total pentru scrutinul din 18 martie în stânga Nistrului vor fi distribuite 192 de mii de buletine de vot.

Amintim că în 2012, Ministerul de Externe de la Chişinău şi-a exprimat regretul în legătură cu decizia Rusiei de a deschide în Transnistria secţii de votare pentru alegerile preşedintelui Rusiei. Republica Moldova a calificat atunci acţiunile Moscovei drept "neprietenoase, care provoacă îngrijorare şi nu corespund bunelor relaţii între RM şi FR".

La alegerile în Duma de Stat a Rusia din 2016, în Transnistria au participat 55,8 mii de locuitori ai regiunii care deţin cetăţenie rusă. 83,2% dintre aceştia au votat pentru partidul de la guvernare "Edinaia Rossia".

Similare
RECOMANDĂRI