Cetatea Bender şi Circul din Chişinău vor fi renovate conform standardelor internaţionale, cu sprijinul Uniunii Europene
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cetatea Bender şi Circul din Chişinău vor fi renovate conform standardelor internaţionale, cu sprijinul Uniunii Europene

Uniunea Europeană susţine efectuarea lucrărilor de restaurare la Cetatea Bender şi la Circul din Chişinău conform standardelor internaţionale. Este vorba despre un proiect în cadrul Programului UE ”Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD

”Uniunea Europeană este încântată să poată participa la acest proiect de restaurare pe termen lung, pentru care au fost alocate aproximativ 2,5 milioane de Euro până în 2021. Acest complex istoric este unul de importanţă naţională şi internaţională, cu perspective turistice semnificative”, a declarat Fabien Schaeffer, manager de program în cadrul Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.
 
Programul a comandat realizarea unui studiu de expertiza tehnică şi design, în baza căruia vor fi stabilite cele mai afectate porţiuni, care au nevoie de intervenţii urgente, precum şi lucrările necesare.
 
”Cetatea este un obiectiv istoric din secolul XV de o importanţă foarte mare. Până acum nu a beneficiat de conservare. Lucrările care s-au făcut anterior aici au vizat zona parcului şi nu cetatea propriu-zisă. De asta suntem recunoscători Uniunii Europene pentru iniţiativă”, a spus directorul cetăţii, Aleksandr Iaskov.
 
Programului UE ”Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.
 
Mai multe despre Programul finanţat de Uniunea Europeană „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova, găsiţi pe site-ul PNUD Moldova.
 
Similare
RECOMANDĂRI