Certificatul COVID - disponibil pe www.certificate-covid.gov.md din 15 octombrie
Vizualizari:

Certificatul COVID - disponibil pe www.certificate-covid.gov.md din 15 octombrie

Certificatul digital COVID – 19 va fi disponibil din 15 octombrie pe platforma www.certificate-covid.gov.md. Asigurările sunt date de vicepremierul pentru digitalizare, Iurie Ţurcanu. Potrivit oficialului, certificatul poate fi descărcat gratuit iar varianta electronică este suficientă pentru a fi prezentată reprezentanţilor organelor de drept sau administratorilor localurilor de agrement, notează IPN.

Potrivit vicepremierului pentru digitalizare, certificatul digital va facilita libera circulaţie pe perioada pandemiei, informaţia din certificat fiind disponibilă în limbile engleză şi română.

„De pe orice dispozitiv poate fi descărcat acest certificat digital COVID-19 de pe site-ul www.certificate-covid.gov.md , se introduce IDNP-ul persoanei a cărei certificat vrem să-l descărcăm şi data naşterii şi se obţine informaţia despre vaccinare sau despre testele efectuate. La fel, acest certificat poate fi descărcat pentru a fi păstrat în dispozitivele mobile pentru ca să nu-l tipărim şi să-l prezentăm de fiecare dată pe suport de hârtie. Organelor care ni-l solicită poate fi prezentat fără probleme de pe telefonul mobil”, a spus Iurie Ţurcanu în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, certificatul COVID reprezintă dovada oficială că persoana este vaccinată, testată negativ sau a fost diagnosticată cu COVID-19 şi s-a tratat.

„Certificatul COVID-19 include 3 tipuri de certificate, care atestă 3 situaţii diferite, dar toate oferă acces în localurile în care accesul este restricţionat. Este vorba de certificatul de vaccinare, care conţine schema completă de vaccinare, iar certificatul devine valid la 14 zile de la schema completă de vaccinare. Opţiunea a doua este obţinerea unui certificat de testare, ceea ce înseamnă rezultat negativ la testul PCR sau antigen, şi al treilea document inclus în certificatul COVID este cel de vindecare care este valabil 6 luni după ce persoana a fost confirmată pozitiv cu COVID-19 ”, a spus secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, Svetlana Nicolaescu.

Potrivit deciziei Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, la prezentarea certificatului COVID-19 cetăţenii sunt obligaţi să prezinte şi un act de identitate, o copie sau o fotocopie în format digital a acesteia. De asemenea, potrivit noii hotărâri CNESP, începând cu data de 8 octombrie, toţi cetăţenii, cu excepţia minorilor, sunt obligaţi, pe tot parcursul perioadei de stare de urgenţă în sănătate publică, să deţină un act de identitate în timpul
Similare
RECOMANDĂRI