Cererea de chemare în judecată depusă de Sandu în privinţa lui Dodon şi pliantele defăimătoare va fi examinată la Curtea de Apel
Sursa foto:anticoruptie.md Vizualizari:

Cererea de chemare în judecată depusă de Sandu în privinţa lui Dodon şi pliantele defăimătoare va fi examinată la Curtea de Apel

Curtea de Apel Chişinău a casat, la 17 noiembrie, hotărârea Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, emisă la 14 noiembrie, prin care a fost admisă cererea depusă de candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la prezidenţiale, Maia Sandu, împotriva candidatului independent, susţinut public de Partidul Socialiştilor din R. Moldova, Igor Dodon, în legătură cu distribuirea pliantelor electorale ce conţin mesaje manipulatorii la adresa candidatei PAS. Magistraţii au decis reţinerea cauzei civile pentru examinare la Curtea de Apel, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ al Curţii de Apel Chişinău consideră greşită soluţia instanţei de fond şi atestă că, obiectul litigiului constă în încălcarea de către concurentul electoral Igor Dodon a regulilor cu privire la agitaţia electorală, prin care s-a lezat onoarea, demnitatea şi reputaţia concurentului electoral Maia Sandu, precum şi interzicerea distribuirii, difuzării materialelor de propagandă electorală cu caracter defăimător, care încalcă onoarea şi demnitatea persoanei şi înlăturarea şi retragerea urgentă a acestui material.

„Întrucât Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ al Curţii de Apel Chişinău consideră greşită soluţia instanţei de fond cu privire la acceptarea spre examinare a cererii de chemare în judecată înaintată de către Maia Sandu împotriva lui Igor Dodon cu privire la apărarea demnităţii, onoarei şi reputaţiei şi emiterea pe marginea cererii a hotărârii contestate, fiind examinată cauza cu încălcarea competenţei jurisdicţionale, instanţa de apel urmează să admită apelul, să caseze integral hotărârea primei instanţe şi să trimită cauza spre rejudecare în instanţa competentă” se arată în hotărârea Curţii de Apel Chişinău.

Astfel, cauza civilă a fost reţinută pentru examinare în Curtea de Apel Chişinău în complet specializat în materie de contencios administrativ.

Ziarul de Gardă scrie că preşedinta şedinţei, Ana Panov, a avut însă opinie separată cum că apelurile declarate de către avocaţii celor doi concurenţi electorali urmau a fi examinate până la data de 15 noiembrie curent de Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ.

Colegiul s-a întrunit pe 15 noiembrie pentru examinarea cauzei în ordine de apel, însă fiind în minoritate, cauza după lichidarea neajunsurilor în aceeaşi zi de 15 noiembrie, a fost amânată, pentru examinare pentru 17 noiembrie.
Similare
RECOMANDĂRI