Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Centrul de Triere de la Moldexpo, pregătit să primească pacienţii. SUA a făcut o donaţie Centrului COVID-19

Centrul de Triere a persoanelor suspecte cu COVID-19 de la Moldexpo este gata să primească pacienţi, dar autorităţile nu se grăbesc să-l deschidă. Ministrul Sănătăţii a declarat că dacă numărul de bolnavi va creşte în următoarele zile, atunci Centrul va fi deschis vineri. Ambasada SUA a făcut şi o donaţie importantă pentru a ajuta autoritătile de la Chişinău în lupta cu epidemia de coronavirus.

Centrul de Triere de la Moldexpo poate primi până la 300 de persoane suspecte de COVID-19. Pentru a mări capacitatea, militarii au început lucrările de amenajare a celui de-al treilea pavilion. Ar urma să fie gata în cel mult două zile. Ambasada Statelor Unite la Chişinău a dat o mână de ajutor şi a oferit o donaţie importantă. 25 laptopuri, pentru ca medicii să aibă acces la baza de date a spitalelor. Un agent economic a conectat gratuit centrul de tiere la internet.

„Combaterea acestui virus are nevoie nu doar de medicamnete şi medici, dar şi date şi alte informaţii”, a menţionat DERECK J. HOGAN, ambasadorul SUA în Republica Moldova.

Oficialii prezenţi azi la Moldexpo nu prea au respectat distanţa socială, iar unii nici nu purtau măşti. Ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu a spus, neoficial, că Centrul de Triere ar putea fi deschis vineri. Ulterior, ne-a declarat că autorităţile vor reveni cu o precizare despre ziua deschiderii, fără a oferi alte detalii.

Centrul de Triere de la Moldexpo va primi iniţial doar persoanele suspecte cu COVID-19. La confirmarea virsului, bolnavii vor fi transferaţi la spitalele din Chişinău. Scopul creării Centrului de la Molexpo este de a preveni supra-aglomerarea din institutiile medicale. Dacă vom ajunge la un număr mare de pacienţi, atunci Centrul de la Moldexpo va fi transformat într-un spital de campanie. Vor fi instalate corturi militare şi ar putea fi folosită şi sala de nunţi din apropiere. Acolo, ar urma să lucreze 120 de medici veniţi din toată Republica Moldova. Decizia de a crea un Centru de Triere la Moldexpo a fost anunţată pe 29 martie. Directorul acestuia va fi Ion Crudu, şeful Spitalului Clinic Municipal "Sfânta Treime".

Similare
RECOMANDĂRI