ACTUALITATE

Centrul de Tehnologii Informaţionale în Finanţe a fost creat în baza a trei întreprinderi

post-img

Trei întreprinderi, Fintehinform, Fiscservinform şi Vamservinform, au fost reorganizate în Centrul de Tehnologii Informaţionale în Finanţe. Procesul de reorganizare a fost finalizat la 1 august. Instituţia nou creată a preluat drepturile, obligaţiile, funcţiile şi serviciile prestate de cele trei entităţi.

Potrivit IPN, noua instituţie, al cărei fondator este Ministerul Finanţelor, a fost creată în contextul reformei administraţiei publice şi are misiunea de a coordona şi organiza activităţile orientate spre asigurarea implementării politicilor publice în domeniile: finanţe publice, achiziţii publice, fiscal, vamal, dezvoltarea sistemelor informaţionale şi a infrastructurii TIC în domeniile nominalizate.

În funcţia de director a fost numit, în urma unui concurs public, Corneliu Jaloba, care anterior a exercitat funcţia de director adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei.

După reorganizare, din cei 481 de angajaţi ai centrului 70% sunt specialişti implicaţi în mod direct sau indirect la furnizarea serviciilor oferite de CTIF. Directorul Corneliu Jaloba s-a arătat convins că îndeplinirea conformă a misiunii de bază a Centrului – administrarea şi dezvoltarea sistemelor informaţionale ale Ministerului Finanţelor, Serviciului Fiscal de Stat, Serviciului Vamal şi Agenţiei Achiziţii Publice – va deveni o premisă sigură pentru consolidarea noii echipe a CTIF.

În  prezent, produsele informatice şi serviciile oferite de CTIF sunt utilizate de contabilii din peste nouă mii de instituţii bugetare şi de circa 52 de mii de agenţi economici.

Hotărârea Guvernului ce prevede crearea Centrului de Tehnologii Informaţionale în Finanţe a fost publicată în Monitorul Oficial din 9 februarie.