Centrul „COVID-19 Chişinău" de la MoldExpo şi-a extins capacitatea cu 200 de paturi
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Centrul „COVID-19 Chişinău" de la MoldExpo şi-a extins capacitatea cu 200 de paturi

La Centrul „COVID - 19 Chișinău" de la MoldExpo au fost amenajate 200 paturi de staţionar, dintre care 20 de terapie intensivă, pentru persoanele testate pozitiv cu noul tip de virus. Primarul general, Ion Ceban, viceprimarul Angela Cutasevici şi ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, au întreprins luni o vizită de lucru în cadrul instituţiei medicale, care recent şi-a extins capacitatea pentru tratarea pacienţilor de coronavirus.

După cum a informat Oleg Crudu, directorul Centrului „COVID - 19 Chișinău", centrul a fost dotat cu paturi, mobilier şi componente necesare pentru îngrijirea pacienţielor. De asemenea, în interiorul clădirii au fost amenajate două blocuri sanitare, iar fiecare sector a fost dotat cu apă caldă menajeră.

Pentru confortul pacienţilor, în curtea centrului vor fi amenajate mai multe locuri de agrement cu suportul unor agenţi economici, iar în interior, vor fi instalate televizoare şi două calcultoare conectate la internet, care vor putea fi utilizate la necesitate. Totodată, medicii vor amenaja o bicliotecă din cărţile personale pe care le au.

Cele 200 de paturi amenjate vor fi activate la necesitate.

În total, de la deschiderea IMSP Centrul COVID-19, pe teritoriul MoldExpo se regăsesc 180 de locuri de triaj - 80 de paturi în zona galbenă şi 100 de paturi în zona verde.

Similare
RECOMANDĂRI